Om MAKRAM

Konceptet

MAKRAM handler om at skabe bæredygtige brugsgenstande med nuværende ressourcer, genbrugsmaterialer eller affald, ved hjælp af håndteknikken macramé.

Formålet med MAKRAM er at få folk til at købe mindre nyt (nye ressourcer) og begrænse brug-og-smid-væk kulturen og i stedet få boostet en gør-det-selv kultur med bæredygtige materialer og et kreativt håndværk som macramé og vise hvor let, dekorativt og sjovt det kan gøres.

Det er win-win både for dig og klimaet.

MAKRAM er forankret i bæredygtighed og har disse understøttende værdier:

  • Upcycling
  • Macramé
  • Mental velvære
  • Do It Yourself

Navnet MAKRAM lægger sig op af macramé. Jeg havde længe problemer med at udtale macramé korrekt, så ofte blev det bare “makram”. Efterfølgende har jeg tænkt meget over det her med at give et kram. Mit ønske er at kramme gamle, kasserede genstande, så de ikke ryger til skrot, men får en længere levetid. Derfor bruger jeg tit ordet ´makrammer´; at genstanden får en makrammer og den bliver omfavnet.

signature-fonts

Bæredygtighed

Bæredygtighed er tænkt ind i hele processen hos MAKRAM; konceptet, produkterne, der kan købes,
emballagen og det mentale helbred ved at lave macramé.

Produkterne

Garnet, du kan købe hos MAKRAM, er lavet af tøjrester og det er 100% genbrugsgarn. Du kan derfor med god samvittighed købe det og vide, at en masse tøj ikke ender som affald. 

Mange af produkterne, som kan købes på webshoppen, er enten fundet ved storskrald, købt brugt, købt af lokale bæredygtige håndværkere, resteopkøbt af virksomheder eller lavet med genbrugsmaterialer, så du er sikret, at det ikke er nye materialer, som er blevet brugt.

Emballage

Hos MAKRAM vil varerne, du køber, blive leveret i genbrugs- eller cirkulær emballage. Du har to valgmuligheder, når du køber varer:

1) Du kan få dine produkter pakket med 100% genbrugspapir og som er FSC-certificeret. Læs mere om FSC-certificeringen her.

2) Du kan vælge den cirkulære pantordning, hvor du tilkøber en RE-ZIP pose i webshoppen. På den måde sikrer du, at emballagen ikke ryger til affald. Din fordel er, at du modtager X, når du sender RE-ZIP retur i postkassen eller pakkeshoppen. 

Læs mere om RE-ZIP her.

Mental velvære

Der er videnskabeligt belæg for, at håndarbejde har en sundhedsfremmende effekt og fungerer som en slags mindfulness og er mere til stede i nuet. Vi føler os også mere kompetente, når vi udøver vores hobby, skaber fællesskaber og det giver os følelsen af frihed
 
På MAKRAM-workshops skabes der et behageligt og roligt miljø i grønne omgivelser, der får dig til at koble mere af og mærke den indre velvære ved at lave macramé.
Scroll til toppen